Kreće drugo kolo Eura: Irfan Peljto opet stupa na scenu, Hrvatska protiv Albanije

.
Danas kreće drugo kolo grupne faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Na programu su tri utakmice.

 

Od 15 sati gledat ćemo meč grupe B, a u njemu će se sastati Hrvatska i Albanija. Vatreni, s obzirom na poraz u prvom kolu od Španije, nemaju prava na kiks i pod imperativom su pobjede. Takve nekakve snove sanjaju i Albanci, koji su također poraženi u prvoj utakmici od Italijana. Meč se igra na Volksparkstadionu u Hamburgu, a glavni sudija će biti Francuz François Letexier.

Na teren će danas ponovo i domaćin turnira - reprezentacija Njemačke. "Elf" će na Stuttgart Areni igrati protiv Mađarske. Nijemci imaju ulogu ogromnog favorita nakon furioznog starta i visokog trijumfa protiv Škotske od čak 5:1. Ulogu glavnog sudije imat će Nizozemac Danny Makkelie.

Noćni termin je ovaj put pripao nešto manje atraktivnim selekcijama, Škotskoj i Švicarskoj. No, i ovaj meč izazvat će pažnju gledatelja u BiH, s obzirom da je za njega delegiran naš najbolji arbitar Irfan Peljto, koji će i ovaj put obavljati funkciju četvrtog sudije. Spomenute dvije reprezentacije igrat će od 21 sat, a na centru će biti Slovak Ivan Kružliak.

Utakmice će, kao i dosad, prenositi BHRT i MYTV.

 

Drugo kolo EP:

Hrvatska - Albanija 15:00

Njemačka - Mađarska 18:00

Škotska - Švicarska 21:00

 

Foto: Screenshot