Krpić odlazi sa Grbavice, poznato koliko će Plavi zaraditi

Fudbalski klub Željezničar, sada je to definitivno, u nastavak sezone će ući sa izmijenjenim igračkim kadrom. Za sada se puni samo rubrika odlasci, a Uprava čeka da se Amar Osim vrati u glavni grad BiH kako bi se krenulo u dovođenje pojačanja koji će pomoći ekipi da se titula nakon sedam godina vrati na Grbavicu.

Ekipu Željezničara napustio je Enes Sipović, a na proljeće u plavom dresu nećemo gledati kapitena Željezničara i najboljeg strijelca Premijer lige BiH Sulejmana Krpića. Kako saznaju Sportske.ba Plavi su prihvatili ponudu iz Južne Koreje za svog kapitena. Željezničar bi prodajom Krpića trebao inkasirati 230 hiljada eura. Za Krpića je bio zainteresovan i jedan klub iz Saudijske Arabije.

Krpić je ove sezone u PLBiH odigrao 18 utakmica i postigao je 12 golova. Prošle sezone je ponio titulu najboljeg strijelca Premijer lige BiH sa 16 postignutih golova.

Sulejman Krpić je karijeru počeo u Orašju, a igrao je još za Dinamo Zagreb (Hrvatska), LASK II (Austrija), Sarajevo i SLoboda (BiH), Metalac (Srbija), Tractor (Iran), AIK Stockholm (Švedska).