Krste Velkoski: Svi na Koševo

U bordo svlačionici očekuju veću posjetu i podršku sa tribina Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“

Sarajevo sutrašnji (17.30 sati) derbi 11. kola Premijer Lige BiH protiv Širokog Brijega dočekuje kao lider bh. elite, tako da u bordo svlačionici očekuju veću posjetu i podršku sa tribina Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“.

Zaslužili podršku

Znamo koliko našim navijačima znači pobjeda nad Širokobriježanima, ali i nama iz bordo svlačionice za očuvanje prvog mjesta - kaže kapiten bordo tima Krste Velkoski i dodaje:

Vratili smo se na prvo mjesto, tako da smo sada u boljoj poziciji. Igramo kod kući i koristim ovu priliku da pozovem sve naše navijače da u srijedu dođu na Koševo u što većem broju i podrže nas. Znam da je srijeda, radni dan, ali...

„Horde zla“ već su štampale plakate pod sloganom „Svi na Koševo!“.

Upravo tako... Mislim da smo zaslužili podršku navijača jer smo ostvarili rezultate koji se traže od nas. Sad je red da navijači dođu na stadion i da nas podrže. Samo zajedno možemo ostvariti naše zacrtane ciljeve – ističe Makedonac.

Bordo tim je favorit u sutrašnjem derbiju, a kladionica MOZZART na pobjedu Sarajeva nudi kvotu 1,75, na remi 3,35, dok je kvota na pobjedu gostiju iz Širokog Brijega 4,70.

Dolazak Sedloskog

Velkoski napominje da je bordo tim u Krupi, bez pet prvotimaca, dokazao da vrijedi.

- Prvi smo, dobro igramo, najefikasnija smo ekipa lige. Nadam se da ćemo tako i nastaviti. Široki se digao dolaskom Goce Sedloskog, igraju malo bolje, ali ako mi budemo pravi, u što ne sumnjam, bodovi će ostati na Koševu – poručuje Velkoski.

Kompletiran kadar  

Velkoski ističe i to da je i igrački kadar konačno kompletiran.

- Ne znam još samo kakva će situacija biti s Mersudinom Ahmetovićem, koji je upitan za predstojeći meč. Ko god od nas u srijedu istrči na koševski travnjak, sigurno će dati maksimum. U to niko ne treba sumnjati – za kraj kaže kapiten Sarajeva.

Koji sve premijerligaški timovi imaju ulogu favorita u narednom kolu možete pogledati ovdje.