Krunić se ponovo povrijedio uoči okupljanja Zmajeva, u bolovima je morao izaći iz igre

.
Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić ponovo se povrijedio uoči okupljanja Zmajeva, a to se dogodilo u duelu Milana i Udinesea koji se igra večeras.

Krunić je propustio prošlo okupljanje Zmajeva, prvo pod vodstvom Save Miloševića zbog povrede koja ga je van terena udaljila mjesec i po dana. U pitanju je bila povreda mišića.

Vratio se u derbiju protiv Juventusa, a večeras je doživio nove nevolje. U duelu Milana i Udinesea povrijedio se u prvom poluvremenu i tokom odmora zamijenio ga je Yacine Adli.

Ono što može biti problem za nogometaša iz Foče, jeste da je ponovo u pitanju povreda mišića. Ukoliko je ponovo povrijedio isti dio, kao i prije dva mjeseca, ovoga puta mogao bi na nešto dužu pauzu.

Vijest o Krunićevoj situaciji objavio je ugledni novinar Sky Sportsa Peppe Di Stefano koji je otkrio da je Krunić upravo zbog povrede mišića izašao iz igre, a sve nakon što je izmjena na poluvremenu iznenadila italijansku javnost.

Nažalost, ova vijest stiže neposredno pred okupljanje reprezentacije BiH i čini se da je listi povrijeđenih igrača (Anel Ahmedhodžić, Ibrahim Šehić, Adrian Leon Barišić...) od večeras i Rade Krunić.

Podsjetimo, reprezentacija BiH okupit će se za devet dana u Sarajevu, a na spisku selektora Miloševića očekivano se našao i Krunić od kojeg su uvijek velika očekivanja jer igra i u najjačem klubu od svih Zmajeva na spisku. Ipak, čini se da ga neće biti u duelima protiv Luksemburga i Slovačke.

 

Foto: Screenshot