Brooklyn danas donosi odluku o Musi: KSBiH, Vujošević i Džanan čekaju odgovor

U stručnom štabu košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine od jutros traje neizvjesnost u vezi dolaska Džanana Muse na pripreme u Tuzli.

Musa je bio voljan doći na pripreme Zmajeva, čak je to naš novi NBA as i rekao na predstavljanju u redovimaBrooklyn Netsa, ali je preko noći stvorena dilema.

"Trenutno se ništa ne zna. Nakon predstavljanja, na sastanku, Džanan je jasno rekao da hoće da ide u reprezentaciju. Koliko mi je poznato, on je već stvari spremo za polazak u Tuzlu i čekao je samo njihov odgovor", kaže za Radiosarajevo.ba izvor blizak Džananu Musi.

On dodaje da mu prve reakcije ne ulijevaju nadu da će Brooklyn pustiti našeg košarkaša.

"Kao 84 utakmice, letovi po zonama na workout, draft, i četiri godine bez slobodnog ljeta, u kojem spominju da nije mogao raditi na tijelu... Ipak, Džanan je rekao, bez obzira na sve želi biti u Tuzli. I kao reakcija je 'ne znamo, imat ćemo sastanak danas i donijeti odluku'. Tako da Džanan i dalje čeka", dodao je naš izvor.

 Iz ovog svega lako je zaključiti da se Džanan u ovoj priči više ništa ne pita. 

"On je rekao da želi igrati. Sada čeka mišljenje kluba. Poznato mi je da se čuo i sa Savezom i selektoromDuletom Vujoševićem. Svi su u istoj situaciji. Svi čekaju odgovor", naglasio je naš izvor, koji je podvukao da se Musa uredno, osim Košarkaškog saveza BiH, javio i Seji Bukvi, ali i da od Siniše Kovačevića, direktora reprezentacije nije dobio nikakav poziv.