Kukavički je za 13 sekundi uništio rivala koji ga je samo htio ljudski i sportski pozdraviti

.
Santana je bio nekorektan

 

Amerikanac Jayson Santana razbjesnio je svijet boksa nakon što je nesportski nokautirao Kennetha Jamersona u borbi koja je trajala svega 13 sekundi.

Američki okršaj održan je tokom vikenda, ali nije tu bilo pretjranog takmičarskog naboja. Sve je Santana riješio vrlo brzo, ali na kraju razočarao mnoge ljubitelje ovog sporta zbog svog nesportskog ponašanja.

Jamerson je želio da pozdravi svog rivala dodirujući mu rukavice na početku borbe u Memphisu, no Santana je iskoristio trenutak dok je Jemerson spustio ruku, pa ga je odmah udario šakom.

Naravno, to je iznenadilo Jamersona koji je malo toga mogao, nije se mogao odbraniti i pao je u nokdaun. Jamersonu se računalo i na kraju nije nastavio borbu. Trajalo je samo trinaest sekundi.

 

 

Publika je bila jako nezadovoljna ovakvim Santaninim ponašanjem. Navijači su gromoglasno zviždali. Smatraju da se Santana ponio krajnje nekorektno i nesportski. Novinari Infobae pak dodaju da su se oba boksera već dotakla šakama prije prvog gonga, a Jamersonova gesta bila je samo sportski stav.

Ljubitelji boksa započeli su glasnu raspravu o tome je li Santanino ponašanje nesportsko. Snimka ove kratke tučnjave obišla je društvene mreže. Mišljenja navijača su različita - neki Santanu dosta kritikuju, ali ima i onih koji ga brane.

Ovo nije prvi put da se ovako nešto događa u boksu. U avgustu prošle godine Amerikanac Ruben Torres na isti je način nokautirao Venezuelanca Cristiana Baeza, a nakon toga izjavio je da je ponosan na svoj nastup.

 

 

"Ovo je boks i borci poput mene uvijek napadaju. Sudija je dao znak za nastavak borbe i ja sam izašao s "pištoljem". Pogodio sam ga lijevim krošeom i to je to, borba je bila gotova. Uvijek kažu da se zaštitite u svakom trenutku", rekao je Torres.

U svakom slučaju, ovakve poteze rijetko ko odobrava i smatra ih kukavičkim činom. Santana je definitivno postupio nekorektno i nesportski, ali na kraju mu je upisana pobjeda, dok je ipak imao lakog rivala, čovjeka koji ima omjer 0-7 u profesionalnom boksu.