KUP BiH: Na Koševu finale prije finala

Tri susreta četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine bit će odigrana danas, dok je susret Klisa i Sloge Gornje Crnjelovo na rasporedu 5. marta.

Najzanimljivije bit će na Koševu, gdje Sarajevo dočekuje Zrinjski. Za mnoge je to finale prije finala, jer je riječ o susretu dvije prvoplasirane ekipe premijerligaške tabele.

“Nećemo kalkulisati i mijenjati sastav. Imamo jakog protivnika druga je utakmica u nastavku sezone, nećemo mijenjati tim jer igrači nisu umorni. Sigurno da su Todorović i Bilbija bili glavni igrači i njihov odlazak je hendikep za njih. Slišković uvijek igra napadački, nema se šta kriti, uvijek želi pobijediti. Doveli su nekoliko kvalitetnih igrača. Tu je Čurjurić koji je došao iz Željezničara, Marković je nezgodan, moramo biti pametni, igraju se dvije utakmice. Nećemo srljati, igrat ćemo mudro i čekati svoju priliku”, rekao je Husref Musemić u najavi utakmice.

Sa druge strane, Blaž Slišković ima određenih kadrovskih problema.Slišković pred utakmicu sa Sarajevom ponovo ne može računati na najjači sastav. Zbog crvenog kartona na Pecari utakmicu će propustiti Hrvoje Barišić, koji je standardan u zadnjoj liniji mostarskog tima, dok zbog povreda neće biti Marka Bencuna i Damira Šovšića. Ivan Čurjurić, Abid Mujagić i Nermin Hajdarević za ovaj susret ne konkurišu zbog toga što su nastup u Kupu BiH zabilježili u ovoj sezoni za druge klubove.

Danas se još sastaju Široki Brijeg, koji će na Pecari ugostiti Borac, a sve osim pobjede tima Goca Sedloskog bilo bi veliko izjednačenje. Prvi na teren izlazi prvoligaši, a u Gradačcu će snage odmjeriti Zvijezda i TOŠK kako prenose sportske.