Kylian Mbappe odbio novi ugovor, želi u Real Madrid

Mbappe
Kylian Mbappe je samo dan nakon što je donio pobjedu PSG-u nad Bayernom s dva pogotka ponovo dospio u centar pažnje jer je navodno i definitivno odlučio ne produžiti ugovor s Parižanima.

 

Mbappe je, prema španskim medijima Cuatro i Cadena SER, čelnicima Parižana saoštio da ne želi produžiti ugovor koji ističe u ljeto 2022. godine istakavši ambiciju da karijeru nastavi u Realu.

Produžetak saradnje bio je proljetni prioritet čelnika kluba, ali novonastala situacija će sa sobom donijeti razmatranje narednog koraka koji bi vrlo izvjesno mogao biti prodaja igrača.

Želja Francuza je da karijeru nastavi u Realu, a iako je to ekonomski komplikovana operacija, nije i neizvodljiva uzimajući u obzir interese sve tri strane.

Parižani će morati biti veoma fleksibilni u pregovorima, a zbog situacije s ugovorom procjena da bi se PSG zadovoljio obeštećenjem između 120 i 150 miliona eura.

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca u transferu čija je vrijednost bila 180 miliona eura te je za francuskog prvaka na 162 utakmice postigao 122 pogotka.