Lana Pudar bez problema do polufinala Svjetskog prvenstva na 100 metara delfin

.
Najbolja bh. plivačica Lana Pudar plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Fukuoki, u disciplini 100 metara delfin.

 

Lana Pudar bila je treća u svojoj grupi sa vremenom 57.96 i 10. u ukupnom plasmanu. U 13:12 sati po našem vremenu odnosno 20:12 po lokalnom borit će se za plasman u finale.

Osim Lane, u polufinale se plasirala i njena sunarodnjakinja Amina Kajtaz, koja doduše nastupa pod hrvatskom zastavom. Ona je bila 14. u ukupnom plasmanu sa vremenom 58.50. Najbrže vrijeme imala je Zhang Yufei iz Kine koja je 'stotku' odradila za 56 sekundi i 89 stotinki. Australka Emma McKeon je bila druga s vremenom 57.05, a treća Njemica Angelina Kohler sa vremenom 57.23.

Nakon fenomenalnog nastupa na juniorskom prvenstvu Evrope u Beogradu i osvojenje tri zlatne emdalje, Lana kreće u borbu za nova odličja.

Naša plivačica će biti među favoritkinjama za sami vrh u dvije discipline delfin stila. Osim na 100, 17-godišnjakinja će se za medalje boriti i u disciplini 200 metara delfin.

Sretno našoj Lani danas u polufinalu i nadamo se da ćemo je gledati i u finalu. Svakako ima realne šanse da osvoji nove medalje za našu zemlju.