Lana Pudar predložena za ovogodišnju dobitnicu Grba grada Banja Luka

.
Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar (18) predložena za ovogodišnju dobitnicu Grba grada Banja Luka, potvrdio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

"Lana Pudar - mlada heroina, zlatna djevojčica koja je osvojila svijet i oborila sve rekorde, naš je prijedlog za ovogodišnju dobitnicu Grba grada Banja Luka! Šampionka čiji uspjesi se slave u svakom dijelu zemlje postala je uzor mnogim mladim ljudima kako u Banjoj Luci, tako i u cijelom regionu", poručio je Stanivuković.

Potom je uputio pozivnicu mladoj plivačici.

"Zbog ogromnog uspjeha, velikog motiva mladima da se bave sportom i promociji sporta i zdravog života, ovom prilikom je pozivam da bude naš gost na proslavi Dana grada kako bih joj i lično čestitao na njenim uspjesima. Banja Luka želi da je nagradi i ugosti kao šampionku, ona je to apsolutno zaslužila", dodao je.

Podsjetimo, Lana je nedavno na Svjetskom prvenstvu u Dohi ostvarila još jedan sjajan rezultat osvajanjem bronzane medalje u disciplini 200 metara delfin.

Historijski uspjeh u Dohi dodatni je podstrek za našu sjajnu mladu plivačicu u godini kada je očekuje i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.