Lansirana "trenerska bomba": Jose Mourinho završava priču na veličanstven način

.
Portugalski stručnjak Jose Mourinho ima ugovor s Romom do kraja sezone i po svemu sudeći ostat će na Olimpicu do ljeta.

Mourinho je 2021. godine uspio osvojiti trofej Konferencijske lige, a to je bio trofej koji se dugo čekao u Rimu. Sezonu kasnije stigao je do finala Evropske lige. Unatoč evropskim sjajnim uspjesima, Posebni navodno nije spreman nastaviti saradnju s Romom.

Dvostruki osvajač Lige prvaka navodno bi želio preuzeti reprezentaciju Brazila i čak bi se sam predložio, tvrde brazilski novinari UOL- a.

Ovo je pomalo iznenađujuća vijest s obzirom na to da je Brazil ranije htio da dovede Carla Ancelottija, a interesantno Jose je prije par dana u intervjuu za Rai ponavljao da je Carlo Ancelotti idealan za Real Madrid i da treba da ostane na klupi Kraljeva.

Možda je to upravo iz razloga da bi ostao bez konkurencije, te da bi mu se očistio put do klupe južnoameričke reprezentacije koja se smatra jednom od najboljih na svijetu.

"Mislim da bi samo luđak napustio Real Madrid znajući da ga tamo još traže. A ta budala sam ja, jedini koji je nakon tri godine odlučio otići, iako me je predsjednik htio tamo", rekao je Mourinho nedavno.

"Jose Mourinho je siguran da bi Brazil bio put do slavnog oproštaja od vrhunskog fudbala. Nakon toga bi se mogao zaputiti na Bliski istok ili u Sjedinjene Države kako bi još više pomrsio svoje račune", pišu Brazilci.

Osvojio sve moguće trofeje, za kraj želi napraviti nešto i sa reprezentacijom

Jose Mourinho nikada nije bio trener reprezentacije. Trofeji osvojeni u njegovoj karijeri uključuju dvije Lige prvaka (s Portom i Interom), tri naslova Premier lige (sve s Chelseajem), dva naslova Serije A, jednu LaLigu (Real Madrid), Kup UEFA i Evropa Liga, te Ligu konferencija.

Brazilska reprezentacija je u vrlo teškom trenutku i neophodan joj je novi ambiciozan trener. UOL piše da je najslabiji od 1963., a ima više poraza nego pobjeda (5-3).

Brazil je 2023. pobijedio samo Gvineju (prijateljska), Boliviju i Peru (kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026.) i izgubio dvoboje s Marokom, Senegalom (prijateljska), Urugvajem, Kolumbijom i Argentinom.

Brazil ima vrlo loš start u kvalifikacijama za SP 2026.: samo sedam bodova u šest utakmica i zauzima 6. mjesto u grupi, posljednje koje osigurava plasman na završni turnir.

Stoga nije ni čudo što Brazilski fudbalski savez cilja na neko veliko trenersko ime, a Mourinho bi svakako mogao biti pun pogodak.