Laporta odgovorio na kritike: "Kockar nikad nisam bio"

,
Iako u teškoj financijskoj situaciji, Barcelona radi sjajan posaou ljetnom prijelaznom roku.

 

Preko 150 miliona eura uloženo je u dovođenje igrača kao što su Lewandowski, Raphinha i Kounde, a predsjednik Barcelone Joan Laporta suočio se s određenim kritikama koje govore da se čelnici Blaugrane kockaju s potezima koje povlače.

Dok je bio u Sjedinjenim Državama, Laporta je posjetio sjedište The New York Timesa na Manhattanu kako bi razgovarali o aktualnim poslovima momčadi i ljetnom prijelaznom roku, nakon jedne od najlošijih sezona u novijoj historiji kluba. 

"Bila je to (prodaja 25 posto Barca Studiosa, op. a) odluka koju, iskreno, nisam želio donijeti. To je bio uslov. Nisam kockar, prihvatam proračunate rizike", rekao je Laporta za New York Times. 

Laporta se osvrnuo i na mogući povratak najvećeg igrača kluba Lionela Messija, navodeći da je povratak Argentinca još uvijek moguć.

"Osjećam da imam, kao predsjednik, moralnu dužnost prema njemu da mu omogućim najbolji kraj njegove karijere", jasan je Laporta .

Budući da su klupske financijske borbe dobro dokumentovane, Barcelona je osjetila učinke na terenu, čak je prošle sezone ispala u Evropsku ligu završivši kao treća u grupnoj fazi Lige prvaka.

"U moje vrijeme očekivanja smo postavili vrlo visoko i uspjeli smo. Navijači Barcelone diljem svijeta, oko 400 miliona njih, zahtijevaju razinu uspjeha, a pobjeda je univerzalna ljudska motivacija", kazao je Laporta.

Podsjetimo, ovog ljeta u Barcelonu su stigli još i igrači poput Christensena i Kessieja koji su stigli kao slobodni igrači poslije isteka ugovora u Chelseaju odnosno Milanu.

Prema izvještajima inostranih medija, aktivno ljeto na Camp Nou stadionu još uvijek nije gotovo i očekuje se još dolazaka, ali i odlazaka.