Laporta pitao Gundogana o Flicku, a on mu otkrio kakvu manu ima njemački stručnjak

F

Prema pisanju medija u Španiji njemački stručnjak Hansi Flick bit će novi trener Barcelone gdje sitže kao zamjena za Xavija Hernandeza. Čelnici Blaugrane su iskoristili i Ilkaya Gundogana kako bi se raspitali oko Flicka, a Nijemac im je otkrio kakvu manu ima taj trener.

Iako se očekivalo da će Xavi i naredne sezone voditi ekipu Barcelone u prethodnim danima došlo je do preokreta, te kako stvari stoje španski stručnjak će dobiti otkaz po okončanju ove sezone.

Španski mediji uveliko pišu o tome da je već izvjesno da će Hansi Flick biti novi trener Barcelone, te da je s njemačkim stručnjakom sve dogovreno.

Flick se jučer sastao u Londonu sa Decom i Bojanom Krkićem s kojima je dogovarao detalje ugovora. Prisutan je bio i njegov agent Pini Zahavi, te je sve navodno proteklo u najboljem redu za obje strane.

U Barceloni vjeruju da je Flick pravi izbor i nije tajna da se Laporti i društvu sviđa način fudbala koji Nijemac preferira i koji je demonstrirao svijetu dok je bio trener Bayerna s kojim je osvojio skoro sve što je mogao.

Flick je trenirao nakon toga i reprezentaciju Njemačke gdje se nije baš dugo zadržao. Tu je imao priliku da sarađuje s Ilkayjem Gundoganom koji je član upravo Barce, a Laporta i njegovi saradnici su to iskoristili.

Katalonski Sport piše da su se čelnici Barcelone raspitivali oko Flicka, te da su upravo pozvali Gundogana za razgovor kako bi pokušali saznati nešto više o njemačkom stručnjaku s obzirom da je on sarađivao s njim.

Navodno, Gundogan je poručio da je Flick veoma dobar trener i da neće napraviti grešku ako ga angažuju, ali je priznao da ima jednu manu.

Gundogan je otkrio da je Flick dosta blage naravi i da nije ni približno strog kao treneri s kojima je ranije sarađivao, a u to je uvrstio i Xavija. No, njemu je to odgovaralo iako Flick nije ispunio očekivanja na klupi Njemačke.

Međutim, čini se da to nije igralo neku značajnu ulogu kod čelnika Barcelone koji su se kako stvari stoje odlučili da angažuju Flicka što bi uskoro trebalo biti potvrđeno.