Muk u Staples Centru: LeBron James i LA Lakersi vjerovatno ostali bez play-offa

LA Clippersi slavili su u velikom derbiju protiv LA Lakersa u Staples Centru u Los Angelesu rezultatom 113:105 čime su vjerovatno uništili snove LeBronea Jamesa i njegovih saigrača o plasmanu u play-off.

Lakersi su nošeni velikom podrškom s tribina bolje otvorili meč i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 34:26, ali se ta prednost već na početku druge dionice istopila i na poluvrijeme se otišlo s prednošću Clippersa od četiri poena razlike. Bilo je 61:57. 

U drugom poluvremenu Clippersi su gotovo sve vrijeme držali stečenu prednost, Lakersi su tek u jednom trenutku stigli do vodstva (82:79), no to nije dugo trajalo i gosti su pred posljednju četvrtinu imali šest poena prednosti (91:85).

Kada se očekivalo da će LeBron i društvo zaigrati najbolje što mogu kako bi stigli do preokreta i pobjede te zadržali barem nadu za plasman u play-off, Lakersi su još jednom podbacili, tek u jednom trenutku uspjeli su malo ugroziti prednost Clippersa i meč je na kraju završen pobjedom gostiju od 113:105.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Gallinari koji je ubacio 23 poena, a pratio ga je Williams koji je ubacio 21. Kod Lakersa najviše poena je ubacio James (27), a zapažen je bio i Rondo koji je ubacio 24 poena. Ovim porazom, Lakersi su gotovo sigurno ostali bez plasmana u play-off, što je veliko razočaranje za njihove navijače i najboljeg košarkaša svijeta LeBronea Jamesa. 

U ostalim mečevima Brooklyn je razbio Dallas na svom terenu rezultatom 127:88, dok je Miami u sjajnom meču bio bolji od Atlante sa 114:113. San Antonio je na svom terenu bio bolji od Denvera također minimalnim rezultatom 104:103, dok je Phoenix na svom terenu iznanadio Milwaukee i pobijedio ga sa 114:105.

Pelicansi su kao gosti pobijedili Utah sa 115:112, a pobjedu je ostvario i Sacramento koji je sa 115:108 bio bolji od New Yorka, kako prenosi Klix.ba.