LeBron ponovo nije mogao sam, veliki povratak Indiane u drugom poluvremenu

Ipak, počelo je odlično za Cavse koji su prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 31:20, te nastavili sa odličnom igrom i u drugoj četvrtini.

Uspjeli su tako gosti na poluvrijeme otići sa +17 (57:40), ali će to biti sve do Cavsa na sinoćnjoj utakmici. Indiana je polako, ali sigurno počela topiti prednost gostiju nakon pauze, da bi polovinom zadnje četvrtine došla i do vodstva.

Pokušali su se Cavsi vratiti, ali je Indiana uspijevala čuvati prednost predvođena sjajnim Bojanom Bogdanovićem koji je u finišu susreta pogađao neke izuzetno bitne šuteve. Imali su i Cavsi priliku doći do trijumfa u posljednjim trenucima, ali je JR Smith promašio šut za pobjedu.

Indianu je do pobjede predvodio sjajni Bojan Bogdanović koji je ubacio 30 poena uz odlične postotke šuta (73.3% iz igre, 7/9 za tri poena). Victor Oladipo je dodao 18 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Kod Cavsa se istakao LeBron James sa 28 poena, 12 skokova i osam asistencija, dok je Kevin Love dodao 19 poena. Osim njih dvojice dvocifren je bio još George Hill sa 13 ubačenih poena.

 

Washington Wizardsi su u prvom meču na svom parketu uspjeli smanjiti u seriji protiv Toronto Raptorsa na 2-1, nakon što su sinoć slavili sa 122:103. Wizardse su do ovog trijumfa predvodili Beal i Wall koji su ubacili po 28 poena, dok je Wall dodao i 14 asistencija.

Na 2-1 u seriji su sinoć smanjili i Milwaukee Bucksi pobjedom nad Boston Celticsima rezultatom 116:92. Bucksi su vodili od samog početka susreta i na kraju slavili laganu pobjedu, a predvodio ih je Middletom sa 23 poena, dok je Antetokounmpo dodao 19.