LeBronova reakcija na ponudu koja je stigla Mbappeu iz Saudijske Arabije je hit na internetu

Lebron
Kylian Mbappe je jučer dobio nevjerovatnu ponudu iz Saudijske Arabije koja je izazvala brojne reakcije na internetu.

 

PSG je pristao na ponudu Al-Hilala u iznosu od 300 miliona eura za francuskog napadača, što bi predstavljao novi svjetski rekord, a saudijski klub je kapitenu Francuske ponudio također rekordan iznos - čak 700 miliona eura za godinu dana.

Sa Mbappeom se najprije našalio Giannis Antetokounmpo koji je poručio da liči na francuskog asa, te je pozvao Al-Hilal da dovede njega ako Mbappe odbije, a nedugo nakon toga se oglasio i LeBron James.

Baš kao i Giannis, i LeBron je poručio kako bi rado otišao u Saudijsku Arabiju kada bi dobio toliki novac.

LeBron je na Twitteru postavio gif sprinta Forresta Gumpa i komentar: "Ovo sam ja na putu za Saudijsku Arabiju nakon što oni nazovu moje agente i ponude mi taj jednogodišnji ugovor!", a taj tvit je do sada pogledalo skoro 10 miliona ljudi.

LeBronova reakcija ne treba čuditi kada se zna da jedan od najboljih košarkaša u historiji tokom 20 godina igranja u NBA ligi nije zaradio ni približno novca kao što bi Mbappe za samo godinu u Al-Hilalu.

Mbappe bi za godinu dana u Arabiji zaradio 700 miliona eura, što je 776 miliona dolara, dok je LeBron za 20 godina u NBA ligi zaradio 531 milion dolara.

Foto: EPA-EFE

 

VIDEO