LEEDS - CARDIFF 3:3 Leeds prokockao tri gola, Bilić sam u vrhu Championshipa

WEST BROMWICH ALBION našeg Slavena Bilića u 22. kolu Championshipa pobijedio je Birmingham City Ivana Šunjića 3:2 u gostima.

 

Dva puta gubili su izabranici bivšeg hrvatskog izbornika, ali su na kraju ipak iz susreta izašli kao pobjednici. Time su zadali ritam Leeds Unitedu s kojim se nadmeću u utrci za prvo mjesto Championshipa.

I Leeds je posrnuo. Ekipa Marcela Bielse zrela je za Premier ligu, ali danas si nije smjela dozvoliti ovakav kiks. Protiv Cardiffa su imali velika tri gola prednosti, u posljednjih nekoliko minuta i igrača više, ali su se na kraju ipak morali zadovoljiti bodom - 3:3.

Leedsu je ovo bila 11. utakmica u kojoj nisu doživjeli poraz, a remi je najbolje od svih dočekao upravo Bilićev West Brom koji je sada sam u vrhu Championshipa s 49 bodova, tri više ispred Leedsa.

Uraganski je krenuo Leeds i nakon osam minuta već vodio s 2:0. Helder Costa u šestoj, a Patrick Bamford u osmoj minuti zabili su za vodstvo. Do poluvremena se nije mijenjao rezultat, a onda je za idiličnu sliku na Elland Roadu s bijele točke opet pogodio Bamford - 3:0.

Međutim, drama nije izostala. Tomlin je u 60. minuti uspio smanjiti na 3:1 i tako dati nadu gostima da ipak nešto mogu izvući iz ove utakmice. Stvari su se dodatno zakomplicirale 20-ak minuta kasnije, kada je Morrison doveo Cardiff na samo gol zaostatka.

Uslijedilo je deset minuta neviđene drame. Činilo se da će Leeds pokupiti bodove nakon što je upravo Morrison isključen, ali Robert Glatzel koji je ušao s klupe u 88. minuti donio je potpuno poravnanje na utakmici. Svi domaći ostali su šokirani, i navijači i igrači.