Legenda Fenerbahčea javno moli Ismaila Kartala: "Nemoj to da radiš Edinu Džeki..."

.
Oglasio se nakon sinoćnjeg meča

 

Fudbaleri Fenerbahčea sinoć su sa 4:2 pobijedili Hatayspor, a novi gol u dresu turskog velikana postigao je Edin Džeko. Dijamant je bio glavna tema i nakon utakmice u Istanbulu, a zanimljiv "apel" za trenera Fenerbahčea imao je nekadašnji turski fudbaler Ridvan Dilmen.

Fenerbahče je nastavio fantastičan niz u domaćem prvenstvu i uspio je bez problema da dođe do pobjede protiv Hatayspora za koji je ovo bio prvi poraz u novoj sezoni turske Superlige.

Domaći tim je stigao do prednosti već u sedmoj minuti kada je Szymanski pogodio za 1:0 nakon asistencije Tadića. Drugi gol vidjeli smo samo osam minuta kasnije, a pogodak za 2:0 postigao je Osayi-Samuel.

Do kraja prvog poluvremena Fenerbahče je dao i treći gol, a na scenu je stupio Edin Džeko koji je sjajno zatresao mrežu gostujućeg tima nakon što ga je odlično uposlio Fred.

Džeko je teren napustio u 74. minuti kada je umjesto njega Ismail Kartal na teren poslao Nayira. No, javnosti u Turskoj se sve manje sviđa takav potez trener Fenera, a o tome je javno govorio Ridvan Dilmen.

Nekadašnji fudbaler i legenda Fenerbahčea oglasila se nakon sinoćnje pobjede protiv Hatayja, te je Dilmen imao poruku za Kartala kada je u pitanju iskusni bh. reprezentativac.

Dilmenu se ne sviđa što Kartal u svakoj utakmici u drugom dijelu izvodi Džeku iz igre iako Dijamant igra fantastično, te se pribojava da to nije baš najbolje za motivaciju trenutno najboljeg igrača Fenerbahčea.

"Izvodiš Edina Džeku iz igre već na sedam utakmica iako on igra odlično. Nemoj to da mu radite, nemoj Džeku izvoditi. On je u sjajnoj formi i te stvari nisu dobre za motivaciju. Niko ne govori da moraju baš svi igrači igrati jer neki i nisu u formi, a uvode se umjesto Džeke. Nemojte Džeku izvoditi iz igre u 60. ili 70. minuti", poručio je Dilmen, te dodao.

"Džeko želi da bude najbolji strijelac na kraju i nemojte mu uskraćivati minutažu. On ne izvodi penale, a daje redovno golove i pokazuje da je pravi kralj. No, siguran sam da je i Edin pomislio da je mogao dati još neki gol da ga trener nije izveo iz igre. To ne smiju da mu rade...".

Bh. napadač od dolaska u Fenerbahče igra u sjajnoj formi i na devet mečeva u prvenstvu zabio je već sedam golova i upisao četiri asistencije. U Konferencijskoj ligi je dao još dva gola uz tri asistencije na četiri meča.

Džeko će sigurno voditi žestoku bitku s Maurom Icardijem za titulu najboljeg strijelca. Argentinac je na devet mečeva u Superligi dao čak deset golova i ima jednu asistenciju.