A legenda je kluba: Real Ronaldu i agentu zadao najbolniji udarac

.
Htjeli su u Madrid, ali...

 

Cristiano Ronaldo iznenadio je fudbalski svijet nastavkom karijere u Saudijskoj Arabiji. Naravno da mu to nije bio prvi cilj nakon razlaza s Unitedom, a sada je otkriveno da je dobio bolan udarac od kluba gdje je stekao status legende.

Zvanično je 22. novembra prošle godine potvrđeno da se rastaju Cristiano Ronaldo i Manchester United.

Nakon toga Portugalac i njegov tadašnji agent Jorge Mendes, krenuli su u potragu za novim klubom i prvi cilj bio je ostanak u evropskoj eliti.

Prema medijskim izvještajima, Ronaldo je nuđen velikom broju klubova, a prvi cilj je bio povratak u Real Madrid gdje je legenda kluba.

Nisu tako razmišljali u Madridu. Ustvari, o Ronaldu nisu uopšte razmišljali. Otkriven je bolan način na koji su ga odbili.

Navodno je Jorge Mendes zvao čelnike Real Madrida, no oni su ga ignorisali i nisu mu se ni javljali na pozive.

Dakle, Real Madrid nije htio da dovede Cristiana Ronalda ni pod kakvim uslovima, što je sigurno bolan udarac za Portugalca.

Na kraju se Ronaldo skrasio u Al-Nassru i potpisao najbogatiji ugovor u historiji fudbala, a njegov debi se očekuje za osam dana u prijateljskoj utakmici protiv PSG-a.

U međuvremenu je došlo do razlaza između njega i agenta, a propali pokušaj da ga vrati u Real ili odvede u neki od najjačih evropskih klubova je svakako jedan od razloga rastanka.

Kako prenose portugalski mediji, veza između njih dvojice nije narušena u posljednje vrijeme. Tenzije su nastale već u ljeto 2021. godine, kada je Ronaldo otišao iz Juventusa u Manchester United.

Tada je CR7 želio da mu Mendes nađe vrhunski tim koji igra Ligu prvaka i gdje bi imao zagarantovano mjesto u prvih 11.

Ronaldo je smatrao da Manchester United nije ispunio njegove zahtjeve, iako je potpisao sa Crvenim đavolima na insistiranje legendarnog Sir Alexa Fergusona.