Legenda od čovjeka: Mudri Ancelotti naivnom Benzemi "prodao" stari fazon

.
Na proslavi titule

 

Carlo Ancelotti je u subotu ispisao historiju fudbala tako što je postao prvi trener sa titulama prvaka u pet najjačih liga Evrope. 

Poslije osvajanja titule uslijedilo je veliko slavlje na stadionu Santiago Barnebau, a zatim i parada ulicama Madrida na autubosu s otvorenim krovom.

Iako ima 62 godine legendarni Italijan je bio taj koji slavio najžešće, što i nije iznenađenje obzirom na dostignuće koje je ostvario.

Ancelotti ima drugačiji pristup prema igračima od većine drugih trenera zbog čega ga jako cijene i poštuju u svlačionici Los Blancosa.

Iskusni stručnjak se zna i našaliti sa svojim igračima što je na svojoj koži osjetio i Karim Benzema, u ovom trenutku možda i najbolji igrač svijeta.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Naime, Ancelotti je uspio Francuzu ''prodati'' dječiju foru tako što ga je dodirnuo po desnom ramenu, a zatim se pomjerio u drugu stranu.

Benzema je ispao naivan i pomislio je da ga neko dodiruje sa njegove desne strane, da bi se okrenuo lijevo i tamo ugledao Ancelottija.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE,

Italijan je imao vremena i da zapleše uradio je to sa brazilskim fudbalerima Viniciusom Juniorom i Ederom Militaom.

Podsjećanja radi, Ancelotti je ranije bio prvak Italije s Milanom, Engleske s Chelseajem, Francuske s PSG-om te Njemačke s Bayernom.

Do sada je u trenerskoj karijeri osvojio 22 trofeja, a do kraja sezone će imati i priliku da poveća tu cifru pošto je Real u polufinalu Lige prvaka.