Legenda udarila na Piksija "Sretan je, ne mogu reći da je veliki stručnjak"

.
Srbija se plasirala na Euro, ali dosta je kritika

 

Nogometna reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, ali nacija i nije oduševljena. Bilo je dosta problema u igri naših komšija i na kraju smo imali mnogo sreće.

Zbog toga i ne čude brojne kritike, a mnogi su mišljenja da se Srbija neće proslaviti u Njemačkoj. Stručnjaci smatraju da Srbija ima limitaranu reprezentaciju, a vrlo čest kritičar je i Rade Bogdanović.

Bogdanović otvoreno govori o problemima u reprezentaciji Srbije, budućnosti iste, a sada je 'prozvao' i selektora Dragana Stojkovića Piksija.

"Dobar uspjeh, ali Bog nas je pogledao. Imali smo laku grupu, a selektor Piski je sretna osoba. Malo sam ljudi u životu sreo da imaju toliko sreće. Ne mogu reći da je veliki stručnjak, a bio je veliki nogometaš. Nogometaš i stručnjak su dvije različite stvari", rekao je Bogdanović u gostovanju na K1 televiziji.

Ističe da Piksi nije do sada napravio velike stvari u trenerskoj karijeri.

"Ne mogu ga npr. porediti sa Osimom, bilo bi neprimjereno, pa i on sam bi to rekao. Karizmom je donio plasman na Svjetsko prvenstvo, ali problem je što se to nije nadogradilo. Drugi sada snimaju šta vi igrate i tu dođe do promjene koncepcije", dodao je Bogdanović.

Već ranije je kazao da bi Srbija mogla biti lagan rival za protivnike na Euru.

"Da ne bismo bili vreća za udaranje, moramo mnogo toga da promijenimo. Bez obzira što akteri kažu da je danas postojao pritisak. Za Evropsko prvenstvo moramo baš dobro da se pripremimo, a sad na koji način, to je stvar selektora."

Mnoge reprezentacije priželjkuju upravo Srbiju, a tako je naveo i Sky Sport koji smatra da bi idealno za Englesku bilo da bude u grupi sa Slovenijom, Albanijom i Srbijom.

Kako će se Srbija predstaviti u Njemačkoj ostaje da se vidi, no jasno je da su komšijama potrebne promjene i osvježenje u reprezentaciji. Mnogi igrači nisu opravdali očekivanja, no poprilično lagana grupa pomogla im je da se na kraju proslave velikom uspjehom.

Srbija se na Euro plasirala nakon 24 godine, te su dugo čekali da budu na smotri najboljih reprezentacija Evrope.