Legenda Uniteda izgradila poslovno carstvo od 120 miliona eura, direktor je 56 kompanija

.
Nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda Garry Neville zaradio je velike novce izvan svijeta sporta zahvaljujući pametnim poslovnim potezima.

U najnovijem poduhvatu pojavio se u reallityju "Dragons' Den" kao jedan od gostujućih investitora, gdje nekolicina privrednika ima priliku da predstavi svoje različite poslovne ideje.

Osim što radi kao nogometni komentator, Gary, koji se povukao iz nogometa 2011. godine, izgradio je široko poslovno carstvo vrijedno 120 miliona eura, prema izvještajima Companies House.

Gary je naveden kao direktor 56 preduzeća i dok ima interese za medije, hotele, pubove, restorane i obrazovanje, njegov najimpresivniji biznis je bio razvoj nekretnina.

Engleski nogometaš se prvi put bavio razvojem nekretnina u svojim ranim dvadesetim godinama, a sada ima lanac hotela i gradskih kuća, kao i razvojne projekte.

Među najistaknutijim projektima su "Stock Exchange Hotel" i "Hotel Football", koji vrijede 35 miliona eura - skoro trećinu njegovog korporativnog neto bogatstva.

Neville posjeduje 40 posto udjela u razvoju berze, koji je blizu Piccadilly Gardensa, u Manchesteru, zajedno sa bivšim saigračem Ryanom Giggsom, a također je suvlasnik luksuznog hotela Football, koji gleda na Old Trafford.

To je samo dio njegovih poslovnih projekata, jer ih je teško i nabrojati, te je jasno da bivši kapiten Crvenih đavola definitivno ima poseban "njuh" za biznis.

 

Foto:Twitter