Legendarni Aleks Ovečkin poslao dirljivu poruku: Imam prijatelje Ukrajince, ubrzo će biti mir

sdsdds
Jedan od najvećih hokejaša koje je svijet vidio Aleksander Ovečkin poslao je dirljivu poruku na konferenciji za medije uoči utakmice koju njegovi Washington Capitalsi igraju protiv Philadelphia Flyersa u NHL-u.

Prekaljeni strijelac i kapiten Washingtona jedan je od najvećih sportista Rusije, a tim povodom novinare je zanimalo mišljenje o ratu kojeg je izazvala njegova zemlja u Ukrajini.

Ovečkinu nije bilo jednostavno odgovarati na pitanja novinara, ali je poslao dirljivu poruku u kojoj je naveo da očekuje ubrzo uspostavu mira.

"Očigledno, ovo je teška situacija. Imam mnogo prijatelja Ukrajinaca i Rusa. Teško je gledati rat i nadam se da će uskoro završiti. Ubrzo će biti mir u cijelom svijetu", rekao je Ovečkin.

Legendarni hokejaš je bio poznat po stavovima podrške Vladimiru Putinu, a novinare je zanimalo da li i danas podržava ruskog predsjednika.

"Ja sam Rus, naravno. Nekada i neke stvari ne mogu kontrolisati i nisu u mojim rukama. Bitno je da sve završi ubrzo i da bude mir u obje zemlje. Putin je moj predsjednik, ali kao što sam i rekao, nisam u politici. Ja sam sportista. Teško je na obje strane i jedino je bitno da završi", dodao je Ovečkin.

Najbolji strijelac u historiji Washington Capitalsa bio je u kontaktu s porodicom u Rusiji.

"Teško je jer imam porodicu u Rusiji. To su strašni trenuci u kojima ne možemo učiniti ništa. Ne želim vidjeti rat u Ukrajini, Rusiji, ni bilo gdje u svijetu. Ne želim vidjeti nikog povrijeđenog niti ubijenog. Nadam se da ćemo uskoro živjeti u dobrom svijetu", zaključio je 36-godišnjak kojeg su Capitalsi izabrali 2004. godine kao prvi pick na draftu.


Foto : Screenshot