Legendarni hrvatski napadač mora u zatvor - Nije plaćao alimentaciju, imovinu od supruge krio u BiH

.
Nevjerovatan potez

 

Nekada je Boško Balaban bio fenomenalan napadač, a sada ponovo puni naslovnice portala, ali ovaj put iz drugačijeg razloga.

Naime, kako pišu belgijski mediji Boško Balaban je odbio da plati 80 hiljada eura alimentacije u proteklih šest godina nakon razvora sa Ivom Radić.

Zbog toga će bivši napadač hrvatske reprezentacije morati u zatvor jednu godinu, a kazna mu kreće od januara.

Nakon što se razveo od Ive Radić, koja je 1995. godine bila Miss Hrvatske, bivši napadač nije uplatio niti centa za svoje troje djece.

Sud u Zagrebu ga je 2021. godine osudio na godinu dana zatvora, te na četiri godine uslovno nakon što nije isplatio oko 40 hiljada eura alimentacije.

Balaban je tada prihvatio ponudu da u naredne dvije godine otplati dugove za alimentaciju, ali to nije uradio.

Nakon toga je odlućeno da će u januaru 2024. godine biti poslan u zatvor na godinu dana, a prijeti mu i uslovna kzana od dodatne četiri godine.

Vjerovao je Balaban 2021. godine da će mu sud povjerovati da je u penziji i da ima mala primanja iako to nije bilo tako.

On je aktivan kao agent, a u posljednjim godinama narpavio je neke ozbiljne poslove, tvrde mediji iz Belgije.

Posjeduje Balaban nekretnine u Zagrebu, zatim u rodnoj Rijeci, ali i u Istri. U trenutku razvoda sve je prebacio u Bosnu i Hercegovinu, što znači da njegova supruga nije mogla dobiti mnogo.

Sada, čak i ako plati dugove koje ima do januara 2024. godine ipak će ići u zatvor, tvrde mediji iz Belgije.