Legendarni Luis Figo na poziv gradonačelnika Skake stigao u Sarajevo

Legendarni portugalski fudbaler Luis Figo stigao je danas u Sarajevo. Njegov dolazak na Međunarodni aerodrom Sarajevo ekskluzivno je danas zabilježio fotoreporter portala Klix.ba.

Njegov dolazak na Međunarodni aerodrom Sarajevo ekskluzivno je danas zabilježio fotoreporter portala Klix.ba.

Kako saznajemo, ovaj planetarno poznati fudbaler dolazi na poziv gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake na Međunarodni sastanak tour operatera.

Grad Sarajevo je, naime, od 28. marta do 1. aprila domaćin 1. međunarodnog sastanka tour operatera "Meet Up Sarajevo" zbog čega uveliko pristiže veliki broj agencija i tour operatora iz cijelog svijeta. 

Ideja konferencije je okupiti utjecajne turističke operatere i putničke agencije, predstaviti im turističku ponudu Sarajeva i BiH te pomoći lokalnim agencijama i hotelijerima da se direktno povežu s međunarodnim kompanijama da sklope nove ugovore i učine grad Sarajevo još atraktivnijom turističkom destinacijom. 

FIFA je 2001. godine proglasila Figa za najboljeg igrača na svijetu, a 2006. godine izabran je u idealni tim Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Šest puta je proglašen za najboljeg portugalskog igrača. Figo je jedan od FIFA-inih 100 najboljih živih igrača.

On je za portugalsku reprezentaciju odigrao 127 utakmica i postigao je 32 gola. U dresu reprezentacije osvojio je drugo mjesto na Evropskom prvenstvu 2004. godine.

Figo je svojoj karijeri igrao za Sporting, Barcelonu, Real Madrid i Inter osvojivši ukupno 22 trofeja. Bio je četiri puta prvak Španije te četiri puta prvak Italije, s Realom je osvojio Ligu prvaka (2002), a s Barcelonom Kup pobjednika kupova (1997).