Legendarni NBA igrač izazvao brojne polemike izjavom da je LeBron bolji igrač od Jordana

NBA
Dilema koja košarkaške stručnjake, ali i ljubitelje igre pod obručima godinama muči je - ko je bolji igrač: Michael Jordan ili LeBron James.

 

Na to pitanje je veoma zanimljiv odgovor dao legenda NBA lige Gary Payton.

Payton je jedan od rijetkih igrača koji je imao priliku igrati protiv obojice velikana.

Popularni "The Glove", jedan od najboljih defanzivaca u historiji, je počeo NBA karijeru 1990. godine i vodio je mnogobrojne duele sa Jordanom, a završio je karijeru 2007. godine kada je LeBron već bio velika zvijezda.

Na pitanje ko je bolji igrač Payton nije želio dati odgovor, već ga je na svoj način protumačio.

Payton je zaobišao odgovor na jednostavno pitanje na način da ih je uporedio po tome ko je - kompletniji (all-around) igrač.

"LeBron James je kompletniji igrač, daleko bolji all-around igrač od Michaela Jordana", rekao je Payton.

"LeBron radi sve. Dodaje bolje od Jordana, dribla malo bolje od Jordana, bolje skače od Jordana. Jordan je jedino bolji skorer", dodao je Payton.

Ove njegove riječi izazvale su veliku pažnju i brojne polemike na društvenim mrežama, a mnogi su ovakav odgovor "u rukavicama" protumačili da smatra i da je LeBron bolji igrač od MJ-a.

No, takav stav i ne može nikoga začuditi s obzirom da ga je upravo Jordan spriječio da 1996. godine osvoji titulu sa Seattle SuperSonicsima.

Payton je na kraju ipak uspio da osvoji titulu prvaka na zalasku karijere s Miami Heatom 2006. godine, a tokom karijere igrao je i za Boston Celticse, Milwaukee Buckse i LA Lakerse.