Legendarni Norvežanin upozorio Salihamidžića: Ako ne pokuša dovesti Haalanda, treba ga otpustiti

.
Legendarni norveški nogometaš Jan Åge Fjørtoft uvijek je davao prilično pouzdane informacije o Erlingu Haalandu, budući da dobro poznaje njegovog oca, a sada je u izjavi za Bild imao poruku za rukovodioce Bayerna po pitanju eventualnog transfera fenomenalnog napadača.

Norveški napadač je stroj za postizanje pogodaka i za sada Borussia Dortmund uživa u tome, no svi su uvjereni da će mu žuto-crni biti tek stepenica u karijeri.

Uostalom, jednog ovakvog igrača, koji golove daje s nevjerovatnim kontinuitetom i lakoćom, svi traže i svi žele. Uključujući Bayern , koji u Haalandu vidi potencijalnu zamjenu za Roberta Lewandowskog, ali za sada su ipak oprezni.

Bivši norveški nogometaš Jan Åge Fjørtoft, koji je uvijek davao prilično pouzdane informacije o Haalandu, budući da dobro poznaje njegovog oca Alfa Ingea kao i samog Haalanda, smatra da Bayern bi bi trebao previše oklijevati.

"Ako Kahn i Salihamidžić ne pokušaju dovesti Haalanda, trebali bi biti otpušteni. Haaland ne traži novac, nikad nije. Uvijek razmišlja o svom razvoju kao nogometaš. Prilagoditi se velikom klubu poput Bayerna ne bi bio problem. Jedna od njegovih jakih strana je sposobnost da se nosi s pritiskom. Nisam zabrinut za njega, uvijek se jako dobro priprema. Čak iako je izvan terena potpuno druga osoba. U privatnom životu on je 21-godišnji dečko kao i mnogi drugi, pristojan i skroman, koji uživa u nogometu. Ali kada ga vidite na utakmici mislite da ima potpuno drugačiju ličnost, kazao je Fjørtoft.

Prema ranijim informacijama, Haaland u ugovoru ima klauzulu koja bi se mogla aktivirati sljedećeg ljeta, a koja će mu omogućiti odlazak u slučaju ponude od 75 miliona eura.

Jan Åge Fjørtoft je tokom karijere igrao za nekoliko norveških klubova, a u inostranstvu je nastupao za Rapid Beč, Swindon, Middlesbrough, Sheffield United, Barnsely i Eintracht iz Frankfurta.

U dresu nacionalnog tima odigrao je 71 utakmicu i postigao je 20 golova.