Legendarni Reggie Miller Luki Dončiću: "Pogledaj se u ogledalo"

.
Morat će se dovesti u red

 

Dallas je loše završio sezonu i tim iz Teksaka neće igrati ni play-off, iako je predvođen Lukom Dončićem pred početak sezone slovio i za favorita za osvajanje naslova.

Dallas Mavericksi su pali u veliku rezultatsku krizu kada je bilo najbitnije da pobjeđuju, a tandem Dončić - Irving na kraju neće igrati play-off što je zaista šteta i zbog svih neutralnih ljubitelja košarke.

Mnogi upravo Dončića smatraju najvećim krivcem za očajnu sezonu Dallasa, a među njima i legendarni NBA košarkaš Reggie Miller, koji je prije dolaska Stepha Curryja važio za najboljeg šutera u povijesti lige.

"Da se razumijemo. Luka bi se trebao pogledati u ogledalo. Ne sviđa mi se što za sve krivi Kyrieja. Luka mora malo razmisliti i zapitati se šta može popraviti", smatra Miller .

Kod Dončića ga najviše muči stalno prigovaranje sudijama, no istaknuo je još jednu bitnu stvar.

"Luka mora doći u bolju formu. Košarkaši Dallasa moraju više trčati. Kad Luka nije igrao i kad je Kyrie bio u postavi, to su radili. Puno su bolji kad igraju brzo, takva je igra jer Jason Kidd želi da se igra brže i on sam tako je igrao kao igrač. Želi biti brz u igri, ali kada je Dončić u igri, ne mogu tako igrati. Ako mene pitate, Luka bi trebao doći u bolju formu da igra brzo, a Dallas bi bio puno nepovoljniji za svoje protivnike", objasnio je Miller.

S Dončićem je Dallas prošle godine igrao finale Zapadne konferencije, a s dolaskom Irvinga vjerovalo se da mogu i više od toga, no na kraju debakl.

Ono što je sada neizvjesno je budućnost Dončića, koji bi mogao zatražiti razmjenu na ljeto 2024. godine. Slovenac je frustriran užasnim stanjem u timu, iako je vjerovatno svjestan da je dobrim dijelom i on sam kriv za to.

Vlasnik Dallasa Marc Cuban odgovara da Dončić želi ostati. On je doveo Irvinga u nadi da će s još jednim superstarom u svlačionici dobiti šampionske ambicije, ali stvari su išle u pogrešnom smjeru. Otkako je Irving u Mavsima, momčad je dobila devet utakmica i izgubila 16, a s njim je skor tek nešto lošiji - 8-12. Dodajmo da su prije nego što je Kyrie došao u teksašku ekipu imali pozitivan skor: 29-26.

No, evidentno je da su Dončić i Irving bolji na parketu kada su "sami", odnsono kada je jedan od njih izvan stroja. Mavsi će se morati malo pregrupisati, konsolidovati redove i dočekati narednu sezonu sa mnogo boljom atmosferom, a Luka bi u međuvremenu trebao više raditi na sebi kako bi bio brži i kako bi, prema mišljenju Reggiea Millera, u bržem ritmu Dallas počeo djelovati bolje na parketu, čime bi šanse za osvajanje naslova značajno bile veće.

Ali ovisit će dosta toga i o tome ko će na kraju ostati, ko doći, ko napustiti Mavse, iako se vjeruje da neće biti većih promjena u rosteru.