Legendarni as Sarajeva: Nikad mi teže nije pao poraz

“Nikad mi nije teže pao poraz. Nisam mogao gledati utakmicu uživo, nego sam slušao prijenos, malo pratio portale…"

"...Kod 2:2 izašao sam zbog nervoze u jedan kafić. Onda je pao treći gol. Ustao sam i otišao šetati. Nisam mogao više pratiti, kontam, izjednačit će. Dođem kući kad vidim 4:2. Mislim u sebi, četiri je previše, a onda u sudijskom padne taj peti gol. Teško mi je, nikad se gore nisam osjećao”- izjavio je za Sportske.ba Almir Turković, čuveni as Sarajeva, “ikona” Hajduka, Osijeka, Zadra…

Turković, ipak smatra da je pobjeda prevelika.

Željo je zasluženo slavio, ali nije realno da nam daju pet komada. Čestitao sam svojoj raji “željovcima”, ali mi teško padaju komentari po društvenim mrežama na račun “petarde”. Evo, zove me moj stari jaro Rusmir Cviko u Umoljane na čist zrak, na pitu da se odmorim od svega… Da ne čitam komentare po fejzbuku. I kada sam pristao, skontam da će mi biti gore, jer me Cviko “mezi” od sinoć. Ostat ću kući malo odspavati, jer sinoć nisam oka sklopio. Ko će čekati naredni derbi i trpiti ove provokacije - ispričao je Almir Turković, jedan od najboljih igrača Sarajeva u novijoj historiji.

U vrijeme kada je on nosio bodro dres Sarajevo je imalo više uspjeha u vječitim derbijima, a nerijetko je “Zeka” bio junak derbija.