Legendarni Torres zaradio isključenje, prijetio je bivšem saigraču: "Razbit ću ti glavu"

c

Kao i mnogi bivši nogometaši, Fernando Torres i Alvaro Arbeloa okrenuli su se trenerskom poslu nakon završetka svojih uspješnih igračkih karijera.

Španski dvojac pridružio se Liverpoolu 2007. godine i proveli su zajedno dvije godine. Međutim, na današnjem ponovnom susretu su se posvađali.
Torres je gotovo dvije godine glavni trener juniora Atletica iz Madrida. Arbeloa je na istoj poziciji u rivalskom Realu nakon što je napredovao u klubu počevši kao trener od U-14 selekcije.

Dvije su se ekipe danas poslijepodne suočile u madridskom derbiju u četvrtfinalu Kupa prvaka za mlade i napetosti su očito bile visoke kraj aut-linije.
U videu koji je novinar Jorge Bergatinos objavio na Twitteru može se vidjeti kako se dvojac svađa uz ivicu terena, dok su ih ostali trener posmatrali iz blizine.

Torres je zatim odgurnuo Arbelou prije nego što je otišao, a jedan od službenih lica utakmice stajao je odmah do njih.

Kako javlja španski list Relevo, Torres je tom prilikom rekao: Razbit ću ti glavu", a Arbeloa je odgovorio: "Počni kad god želiš."

Atletico je tada trebao krenuti sa centra, ali igra je zaustavljena jer je sudija dodijelio Arbeoli žuti karton, dok je Torresa isključio.

Buran susret završio je remijem 2:2 i ukupnom pobjedom Reala 4:2, pri čemu su obje strane očito zadržale status rivala na svim nivoima.