Legendarnoj teniserki dijagnosticiran tumor

Foto: Avaz
Jako sam sretna i zadovoljna što je sve otkriveno na vrijeme i sada čekam pozitivne rezultate hemoterapije, rekla je 67-godišnja..

Legendarnoj američkoj teniserki Kris Evert (Chris Evert) dijagnosticiran je tumor na jajnicima. Nekada najbolja svjetska teniserka, osvajačica čak 157 WTA titula u karijeri, od čega 18 na grend slem turnirima (osvojila sedam "Roland Garrosa", šest US Opena, tri "Wimbledona" i dva "Australian Opena") tim  povodom oglasila se na društvenim mrežama.

- Želim objaviti da mi je dijagnosticiran rak jajnika u prvom stadiju. Jako sam sretna i zadovoljna što je sve otkriveno na vrijeme i sada čekam pozitivne rezultate hemoterapije, rekla je 67-godišnja Evert koja je već obavila prvu od, za sada, šest predviđenih kemoterapija.

Inače, tumor je otkriven prilikom preventivnog odlaska u bolnicu... Ipak, njena mlađa sestra (Jeanne) umrla je prije dvije godine, baš od raka jajnika.

- Ona je moja inspiracija u ovoj novoj borbi koju vodim, istakla je Kris Evert koja je obilježila svjetski tenis kroz 70-te godine prošlog stoljeća. U 80-tim godinama tenisom je vladala uz Martinu Navratilovu.