Lewandowski i Bayern u otvorenom ratu, Salihamidžić poručio da mu je agent pomutio pamet

322323
Robert Lewandowski i Bayern su u svojevrsnom ratu, jer Poljak po svaku cijenu želi napustiti Minhen iako ima još godinu dana ugovora, a izjava sportskog direktora Bavaraca Hasana Salihamidžića to potvrđuje.

Popularni Braco je u izjavi za Sport 1 okrivio Pinija Zahavija, agenta poljskog napadača, istakavši da mu je "napunio" glavu i da zbog toga Lewa želi napustiti Bayern.

Zahavi je izjavio da je za Lewandowskog Bayern sada samo historija i prošlost i da je bolje da ga ne pokušavaju zadržavati mimo njegove volje.

"Robert Lewandowski ima agenta koji mu je pomutio pamet i to je radio cijele godine. Neprimjereno je", kazao je Salihamidžić.

Izvršni direktor Bayerna Oliver Khan i sportski direktor Hasan Salihamidžić javno su izjavili da klub neće dopustiti Lewandowskom da ode prije 2023. godine, te nas očekuje burno ljeto kada je u pitanju njegov status u Minhenu.

Lewandowski je već rekao da želi napustiti Bayern, gdje mu je preostala godina ugovora, a Barcelona je navodno ponudila 32 miliona eura za potpisivanje 33-godišnjaka.

 

Foto : Twitter