Lewandowski najavljen za meč protiv Zmajeva uprkos ljutnji Bayernovih čelnika

.
Poljski napadač Robert Lewandowski (32) naljutio je Bayernove čelnike riskirajući tešku povredu u meču Lige nacija protiv Italije (0:0) u nedjelju.

 

Naime, Lewandowski je iz igre izašao u 82. minuti, a pojavila se informacija kako se povrijedio već sredinom prvog poluvremena, ali je odbio zamjenu.

 

Iz Bayerna su tražili da najbolji igrač Evrope za prošlu sezonu dobije poštedu za sutrašnju utakmicu protiv selekcije Bosne i Hercegovine u Wroclawu, ali to se neće dogoditi.

Pojedini njemački mediji pišu kako će biti na klupi za rezervne igrače te dobiti šansu u drugom poluvremenu, dok neki tvrde da će vjerovatno odigrati 60-ak minuta u duelu protiv Zmajeva. Naravno, sve ovo je dodatno naljutilo Bayernove čelnike.

 

Poljak je prošle sezone u 47 nastupa za klub postigao 55 pogodaka, a nadamo se da sutra neće biti raspoložen protiv izabranika Dušana Bajevića.

 

Podsjetimo, naša reprezentacija bi pobjedom dodatno zakomplikovala situaciju u grupi, a pogotovo što bi trijumfom preskočili na tabeli upravo Poljsku koja ima četiri boda. BiH do sada ima dva osvojena boda.