Lewandowski: Sad je kasno za Real

Nije tajna da je Robert Lewandowski ozbiljno razmišljao o odlasku iz Bayerna dva puta u svojoj karijeri - u sezoni 2017./2018. i 2018./2019.

Promjenom agenta u sezoni 2017./2018. kada je zaposlio Pinija Zahavija, samo je potvrdio špekulacije da je želio napustiti Bavarsku i potpisati za Real Madrid.

Poljski golgeter razgovarao je s francuskim novinarima tijekom ceremonije dodjele Zlatne lopte u Parizu te im priznao da je bio vrlo zainteresiran za prelazak u španjolsku prijestolnicu i prije nego što je 2014. godine prešao iz Borussije Dortmund u Bayern. 

"Prije pet ili šest godina nešto je bilo... u zraku. Sad? Sad je kasno za to. Imam 31 godinu. Želim odigrati koju godinu više", kazao je Lewandowski pa nastavio:

"Sad sam u Bayernu gdje sam jako sretan. Ako pogledate posljednjih deset godina, Bayern je svake godine igrao u polufinalu, četvrtfinalu i finalu Lige prvaka. Ako igrate za jedan od najvećih klubova na svijetu, u Europi, teško je promijeniti sredinu. Naravno, Real Madrid je osvojio trofej Lige prvaka tri godine u nizu, ali, znate, u Bayernu imam sve što mi je potrebno", dodao je Lewandowski. 

Kroz medije su se protekle dvije godine često provlačile priče o tome da je napadač nezadovoljan Bayernovom filozofijom transfera koja nije uključivala dovođenje igrača svjetske klase. Imao je, navodno, i nekoliko situacija gdje se verbalno sukobio s čelnim ljudima njemačkog prvaka, ali nikada nije napustio Bayern.

Lewandowski je trenutno u formi iz snova. U 20 nastupa kroz sva natjecanja već je postigao 27 golova. Samo 16 ih ima u Bundesligi i na putu je da sruši rekord velikog Gerda Mullera koji je postigao 40 golova u jednoj sezoni.