Lewandowski se 'ne sjeća' rezultata 8:2 protiv Barcelone

.
Tako kaže sjajni napadač

Robert Lewandowski (34) prešao je ovog ljeta iz Bayerna u Barcelonu.

Poljski napadač silno je želio transfer na Camp Nou i na kraju je posao uspješno okončan te će Lewandowski u novoj sezoni predvoditi napad katalonskog giganta.

Bayern i Barcelona su u prošlosti imali dosta okršaja u Ligi prvaka, a u posljednje vrijeme mnogo više uspjeha imao Bayern.

Posebno bolan bio je poraz u četvrtfinalu Liga prvaka 2020. godine. Bayern je slavio s 8:2 i ponizio je Katalonce kao rijetko ko.

Ipak, nakon prelaska u Barcelonu Robert Lewandowski je 'zaboravio' na ovaj rezultat. Objasnio je to u izjavi od prije nekoliko dana.

"Toga se više niko ne sjeća. Fudbal nije ono što ste uradili u prošlosti, već šta radite trenutno", rekao je Lewandowski.

Robert Lewandowski je u dresu bavarskog velikana odigrao 375 utakmica, postigao je 344 gola i osvojio je sve što je mogao.

Niko nije hladnokrvnije govorio o odlasku Lewandowskog kao Thomas Muller

Legendarni Poljak odlučio je karijeru nastaviti u Barceloni, a njemački prvak je za njegove usluge inkasirao 45 miliona eura.

O odlasku Lewandowskog govorio je Thomas Muller. Iskusnom ofanzivcu to očigledno ne smeta previše, ali ističe da bez Lewe neće biti nimalo svejedno.

"Svi su se dogovorili da napusti klub. Očigledno da postoje određeni razlozi što je odlučio otići. Ne znamo šta će biti i kako će sve izgledati jer je otišao igrač koji je postizao 30 do 50 golova po sezoni", rekao je Muller i dodao je:

"Nećemo igrati s desetoricom jer je on otišao. Naravno, dosta je lopti išlo prema njemu i sad će drugi igrači imati veće šanse da postignu golove"; istakao je Muller.