Lewandowskom su na treningu morali saopštiti jako loše vijesti

-
Poljski napadač Robert Lewandowski (34) priprema se s nacionalnim timom za nastup na Svjetskom prvenstvu, a tokom današnjeg treninga fudbaler Barcelone je saznao poprilično loše vijesti.

Robert Lewandowski uživa na pripremama s nacionalnim timom pred nastup na Svjetskom prvenstvu, ali mu je raspoloženje danas pokvarila vijest koja je stigla iz Španije.

Napadač Barcelone suspendovan je od strane La Lige na tri utakmice zbog crvenog kartona dobijenog u duelu s Osasunom i njega neće biti u nekim jako bitnim utakmicama za Katalonce po povratku sa Svjetskog prvenstva.

Lewandowski je isključen u prvom poluvremenu duela s Osasunom. Dobio je dva žuta kartona, ali s terena je otišao vrijeđajući sudiju i to ga je na kraju koštalo.

La Liga je danas donijela odluku da 34-godišnji fudbaler bude suspendovan za naredne tri utakmice katalonskog kluba i to će sigurno biti veliki problem za Barcu.

Barcelona se na teren vraća posljednjeg dana 2022. godine. 31. decembra igraju gradski derbi s Espanyolom, a pored ovog duela Lewandowski propušta mečeve s Atletico Madridom i Betisom.

Poljak je ove sezone sjajan u dresu Barcelone. Postigao je 18 golova u 19 utakmica, od čega 13 u La Ligi. Ovom učinku je dodao i četiri asistencije.

Kaznu za crveni karton na klupi dobio je i Gerard Pique. U svom posljednjem angažmanu kao fudbaler Barcelone iskusni defanzivac je imao žestoku raspravu sa sudijom.

Bio je dovoljno glasan da ga svi čuju. Sve je zapisano u notes, a La Liga ga je kaznila s četiri utakmice zabrane igranja.

Naravno, kako je Pique završio karijeru, ova kazna neće biti izvršena, pa je 35-godišnjak u penziju otišao suspendovan.