Lewis Hamilton ostaje bez čovjeka koji mu je pet godina čuvao leđa, a zna se i ime vozača koji bi ga trebao zamijeniti

hamilton
Finski vozač Valtteri Bottas (32), svjetski doprvak u formuli 1 2019. i 2020. godine, na kraju ove sezone napustit će Mercedes nakon pet godina provedenih kao momčadski kolega Britanca Lewisa Hamiltona te će karijeru nastaviti u Alfa Romeu

Iz Alfa Tomea su objavili kako su s Bottasom potpisali 'višegodišnji ugovor'.

'Otvaram novo poglavlje u svojoj karijeri. Cijenim priliku da mogu pomoći momčadi u napredovanju, pogotovo što će u 2022. vrijediti nova pravila', objavio je Bottas koji je u dosadašnjoj karijeri ostvario devet pobjeda u utrkama formule 1.

U momčadi Alfa Romea Bottas će zamijeniti sunarodnjaka Kimija Raikkonena koji je nedavno objavio kako na kraju ove sezone završava karijeru.

 

Odlazak Bottasa u Alfa Romeo otvara mogućnost dolaska mladog Britanca Georgea Russella iz Williamsa u Mercedes, a prema napisima nekih medija bliskih njemačkoj momčadi ugovor je već potpisan te se samo čeka službena objava.

Od 2017. godine, odnosno otkako je Bottas postao njegov suvozač, Hamilton je osvojio četiri uzastopna naslova svjetskog prvaka, a ove godine se nakon 13 od ukupno 22 utrke nalazi na drugom mjestu s tri boda iza Nizozemca Maxa Verstappena.