Liverpool iz poštovanja prema Salahu uklonio logo alkoholnog pića s nagrade koju dodjeljuju

.
Liverpool ima dugu i uspješnu vezu sa Carlsbergom pa iako više nisu prisutni na dresovima Redsa, njihovo sponzorstvo sa klubom s Anfielda i dalje daje veliku ulogu, ali izgleda ne i u slučaju Mohameda Salaha.

U šest utakmice ove sezone, vidjeli smo Dominika Szoboszlaia (dva puta), Darwina Nuneza i Alissona Beckera koji su osvojili nagradu za najboljeg igrača na klupskom Twitter nalogu, a na posljednja dva susreta to je bio Salah.

Ova priznanja su objavljena uz fotografiju koja jasno prikazuje Carlsberg logo kao sponzora nagrade koja se dodjeljuje nakon svake utakmice Redsa.

Ipa, objave za Salaha koji je proglašen za igrača utakmica protiv Wolverhamptona i West Hama su se razlikovale od četiri prethodne, jer logo pivske kompanije više nije bio prisutan.

Čini se da je ovo jasno uvažavanje kluba i sponzora da, zbog svojih religijskih uvjerenja, Egipćanin ne želi ili ne bi trebao biti povezan sa alkoholnim brendom.

Ovi mali detalji svakako pokazuju koliko Liverpool kao zajednica obraća pažnju na detalje, kako bi osigurali da se uvjerenja svih igrača poštuju na svaki način.