Liverpool prodaje Shaqirija i dovodi Nigerijca od 60 miliona eura?

Budućnost švicarskog reprezentativca Xherdana Shaqirija u Liverpoolu je dovedena u pitanje nakon što su se u britanskim medijima pojavile informacije da ga Jurgen Klopp želi prodati kako bi u svoju ekipu doveo mladu zvijezdu Villarreala.

Riječ je 20-godišnjem krilnom napadaču Samuelu Chukwuezeu koji se afirmisao u jednog od najcjenjenijih mladih igrača u Evropi.

Shaqiri je u Liverpool stigao iz Stokea za "siću". Plaćen je Švicarac 15 miliona eura, a početak njegove epizode na Anfieldu bio odlična. Ipak, misteriozna povreda je zaustavila njegov napredak.

Iako je Klopp zadovoljan Shaqirijevim doprinosom u ekipi, navodno njemački stručnjak nije zadovoljan kako se Švicarac uklopio u njegove taktičke zamisli.

Britanski mediji pišu da čelnici Liverpoola ne žele po svaku cijenu prodati Shaqirija, ali da će se to desiti ukokliko stigne adekvatna ponuda.

Novac od eventualne prodaje nekadašnjeg fudbalera Intera i Bayerna Liverpool bi preusmjerio u transfer mladog Chukwuezea koji bi, prema Kloppovom mišljenju, bio jača konkurencija za njegov sjajni ofanzivni trojac.

Lijevonogi krilni fudbaler u svom ugovoru sa Villarrealom ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura, a ne bi čudilo da Liverpool pokuša osigurati njegov transfer s obzirom da Klopp u "Samuu" vidi novu veliku zvijezdu evropskog fudbala.

Osim Chukwuezea, na radaru Liverpoola se, prema pisanjima otočkih medija, nalaze Bertrand Traore, Maxwell Cornet, Nicolas Pepe, David Neres...

Dok se Villarreal mučio, Chukwueze je imao sjajnu sezonu. Odigrao je ukupno 47 utakmica za Žutu podmornicu u svim takmičenjima, postigao je 10 golova i upisao četiri asistencije.

Treba dodati i da je Samuel Chukwueze u novembru prošle godine debitovao za A reprezentaciju Nigerije.