Liverpool u finišu prokockao pobjedu protiv Brentforda, Salah ispisao historiju

.
Nogometaši Brentforda i Liverpoola podijelili su bodove u Londonu u okviru 6. kola Premiershipa odigravši neriješeno 3:3.

Domaći su u vodstvo stigli u 27. minuti meča preko Pinnocka, ali je slavlje Brentforda trajalo svega četiri minute budući da je Jota izjednačio na 1:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Već u devetoj minuti nastavka Salah pogađa za preokret. Bio je ovo Salahu 100. pogodak u Premiershipu u dresu Liverpoola te je ujedno postao 10. najbolji strijelac Redsa u njegovog bogatoj historiji.

Devet minuta nakon Salahovog gola Janelt je izjednačio rezultat, a onda je Jones u 67. minuti drugi put donio prednost Liverpoola, ovaj put 2:3.

I kada su svi očekivali miran kraj meča i pobjedu favorizovanog Liverpoola, Wissa je osam minuta prije kraja meča šokantno postavio konačnih 3:3.

Liverpool je ostao na prvom mjestu Premiershipa s bodom više u odnosu na Manchester City, Chelsea, Manchester United i Everton, dok je Brentford preskočio Tottenham i sada je na devetoj poziciji. Liverpool će u narednom kolu dočekati Manchester City, dok će Brentford gostovati West Hamu.

Rezultat i strijelci:

Brentford - Liverpool 3:3 (Pinnock 27', Janelt 63', Wissa 82' - Jota 31', Salah 54', Jones 67')