Livno uz 50.000 ljudi dočekalo Dalića: Ja nikad nisam zaboravio otkud sam krenuo

Livno nije upamtilo veći skup ljudi, najave su predviđale pedeset hiljada građana, ali policija kaže da je bilo i više, na dočeku srebrenog izbornika iz Rusije, Zlatka Dalića.

Iako je bio najavljen oko 20 sati, Dalić se praćen motoristima pojavio tek nešto prije 22 sata. Pozdravio se s roditeljima, te istrčao na pozornicu pred oduševljenu masu.

"Hvala vam za ovaj osjećaj sreće koji sada imam i velikog velikog ponosa, hvala vam na tome. Ja nikad nisam zaboravio otkud sam krenuo i gdje sam počeo, a moju karijeru sam počeo tu na Zgonima, u Troglavu“, kazao je Zlatko Dalić.


Nakon toga je kazao da se nakon 35 godina vraća kao drugi na svijetu, još jednom se zahvalivši prepunom stadionu, te najavio svog učitelja i uzora Ćiru Blaževića kao čovjeka koji mu je mnogo značio u karijeri, a kojeg je sad u Rusiji rezultatski premašio.


Blažević je u svom stilu kazao kako je Dalić ujedinio sve Hrvate i zaslužuje sve simpatije.

"Nije jedan od najboljih, nego najbolji na svijetu i mene je za**bao“, kazao je Ćiro.

Poslije na pozornicu izašao kontroverzni Marko Perković Thompson i zapjevao pjesmu "Lijepa li si" u kojoj glorifikuje paradržavu Herceg-Bosnu, a to je značilo i početak vatrometa.

U Livno su se danas slijevale kolone automobila i autobusa iz mnogih krajeva Bosne i Hercegovine, susjedne Hrvatske i drugih zemalja. Na doček Daliću došle su i brojne estradne zvijezde kao Mate Bulić, Miroslav Škoro, Jole, Dalmatino... Na Zgonima smo primjetili i Borjanu Krišto, zamjenicu predsjedavajućeg Parlamentarne skupštine BiH, Franju Arapovića, Ljubu Ćesića Rojsa, Ornelu Višticu...