Ljetna rasprodaja u Parizu: Zbog Messija će desetorica platiti ceh

asd
Dovođenje najboljeg igrača u historiji fudbala znači odlazak za mnoge. Barem je to slučaj sa Lionelom Messijem i PSG-om.

Prije sedmicu u PSG-u nisu uopšte razmišljali o mogućem dolasku Messija, ali nakon saopštenja Barcelone da nema ništa od novog ugovora Parižani su se odmah bacili na posao.

Prvo je uslijedio sastanak klupskog rukovodstva sa Jorgeom Messijem, a zatim je i trener Maurizio Pochettino dobio poziv da počne praviti prostor za sjajnog Argentinca.

Iako se mnogi pitaju kako je moguće da PSG za jedan prijelazni rok dovede toliko zvučnih imena, u pitanje se dovodi i kršenje Finansijskog fair play, Parižani nisu previše oklijevali te su odmah krenuli po ono što im se nudi.

Dolazak Messija na Park prinčeva je pitanje dana. Dogovaraju se i posljednji detalji. Ugovor će prema svemu sudeći biti dvogodišnji, a plata između 30 i 40 miliona plus bonus.

Međutim, nekim igračima baš i neće biti drago jer će pariški fudbalski raj morati zamijeniti nekim drugim mjestom. Čak desetorica su na prodaju.

Abdou Diallo, Thilo Kehrer, Idrissa Gueye, Rafinha, Mauro Icardi i Ander Herrera su samo neka od imena koji će u narednim sedmicama napustiti PSG. Obzirom na njihova odlična primanja neće im biti baš kalo pronaći nove klubove.

U PSG-u imaju sasvim dovoljno vremena da riješe igračku križaljku. Prijelazni rok u Ligue 1 traje do 20. septembra, dok u Francuskoj, Engleskoj i Španiji završava 31. augusta.