Lojo: Dostojanstveno smo izgubili od Amerikanki, djevojke su dale sve od sebe u odbrani

.
Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i hercegovine Goran Lojo je nakon poraza od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 121:59 istakao da je zadovoljan zalaganjem svojih igračica.

 

"Čestitke Amerikankama na pobjedi, i nama je kao i svakoj ekipi bilo teško igrati protiv njih. Radi se o ekipi punoj zvijezda koje igraju u najjačoj ligi svijeta. Drago mi je da su naše djevojke dale sve od sebe u odbrani i možemo reći da smo izgubili dostojanstveno", rekao je Lojo.

Naša reprezentacija je na turniru u Australiji upisala pet ubjedljivih poraza, te je susrete gubila s prosječnih 39,2 poena razlike.

"Ovo je bio naš prvi nastup na Svjetskom prvenstvu i ovo je bilo veliko iskustvo za nas. Očekivali smo više, ali nismo uspjeli. Analizirat ćemo sve i nastaviti raditi. Čast nam je i ponos bio što smo bili među 12 najboljih selekcija svijeta. Nažalost, nismo ostvarili plasman u drugi krug ili barem jednu ili dvije pobjede", konstatovao je Lojo i dodao:

"U novembru nas očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine gdje smo u grupi s Belgijom, Njemačkom i Makedonijom. Trenutno smo na skoru 2-0 i na dobrom smo putu da se plasiramo", poručio je selektor Bosne i Hercegovine.

 

Foto: Screenshot