Lojo i Deura: Nakon Belgije bili smo istrošeni, ali smo još jednom pokazali karakter

Goran Lojo
Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo nakon pobjede nad selekcijom Turske izjavio je da su svi u ekipi presretni zbog historijskog plasmana u drugu rundu Evropskog prvenstva.

 

Lojo je kazao da su igračice bile umorne nakon jučerašnje utakmice sa Belgijom, ali da su pokazale karakter i vratile se nakon što su imale rezultatski deficit.

"Teška utakmica kako smo i očekivali. Dobro smo otvorili meč, imali prednost, u drugoj četvrtini smo imali problema u napadu. Turkinje su se vratile i u trećem periodu prešle u vodstvo. No, na kraju smo pokazali karakter i serijom poena napravili preokret. Bili smo umorni nakon utakmice sa Belgijom, potpuno istrošeni, ali na kraju smo sretni što smo prvi put u historiji izborili drugi krug Eurobasketa", rekao je Lojo na pres-konferenciji nakon utakmice.

Dodao je da im je pobjeda nad Belgijom dala samopouzdanje, što im je i pomoglo da se vrate nakon rezultatskog deficita.

"Igračice su dale sve od sebe. Hvala svim navijačima i pored malih ekrana i u dvorani i nadam se da će ih u nedjelju biti više ovdje kako bi nam pružili podršku u meču sa Slovenijom", istakao je selektor bh. tima.

Reprezentativka BiH Milica Deura također nije krila sreću zbog plasmana u drugi krug.

"Znali smo da će biti teško, posebno nakon jučerašnje utakmice u kojoj smo također dali maksimum. Ponosna sam na tim, kako smo se vratili i pokazali karakter. Sretni smo što smo u drugom krugu, vjerujem u nas i mislim da nismo sve rekli ", kazala je Deura.

Selektor Turske Cejhun Yildizogliu i igračica Melis Gulcan čestitali su reprezentaciji BiH na pobjedi. Selektor je istakao da su na Eurobasket došli s podmleađenim timom bez velikih očekivanja, ali da su u ovom meču pokazali da mogu igrati na vrhunskom nivou. Očekuju da će u meču sa Belgijom odigrati još bolje i nadaju se da mogu doći i do prve pobjede.

Reprezentacija BiH grupnu fazu završava u nedjelju susretom sa Slovenijom. Pobjeda bi bh. timu donijela direktan plasman u četvrtfinale.

Foto: Screenshot