Lopetegui: Ronaldo je otišao, neka se Bale sada dokaže

Novi trener Real Madrida Julen Lopetegui imat će ozbiljan zadatak da pronađe zamjenu za Cristiana Ronalda, koji je ovog ljeta potpisao za Juventus.

Real se od tog momenta još intenzivnije počeo povezivati sa Hazardom i još nekim fudbalerima, ali čini se da "novi Ronaldo" već stanuje u Madridu.

Makar se tako da zaključiti iz riječi Lopeteguija, koji velike nade polaže u Balea.

"Cristiano Ronaldo je otišao, evo prilike za Garetha Balea da se dokaže na njegovoj poziciji. On je sretan što igra za Real i svjestan je da je teško nadomjestiti odlazak jednog od najboljih igrača Reala u bliskoj historiji kluba. Međutim, on ima velike kvalitete i ne sumnjamo u njega", rekao je Lopetegui, te dodao:

"Bio bih sretan i kada ne bismo više nikoga kupili ovog ljeta, a da nam ekipa ostane čitava i onakva kakva je bila do sada. Bale na treninzima fantastično sarađuje sa Benzemom i bit ću sretan ako mi taj tandem bude na raspolaganju na startu sezone".

Gareth Bale je u Real Madrid stigao 2013. godine iz Tottenhama za 87 miliona funti, a jednu od boljih utakmica odigrao je u posljednjem finalu Lige prvaka kada je ušao iz igre i postigao dva gola.