Loše vijesti za Bajern: Čelsi neće prodati svog najvećeg talenta

Čelsi je saopćio jednom od najvećih talenata engleskog i svjetskog nogometa, 18-godišnjem Kalumu Hadsonu Odoiu (Callumu Hudson Odoiu) da ga sljedeće ljeto neće prodati unatoč njegovoj želji za odlaskom, piše engleski "Times".

Hadson Odoi je još u januaru poručio čelnicima kluba da želi otići zbog nezadovoljstva minutažom. Javio se minhenski Bajern s ponudom od 41 milion eura, ali Čelsi je to glatko odbio. Engleski klub ima zabranu kupovanja igrača sljedeća dva prijelazna roka tako da ne želi odlazak svog najvećeg talenta.

- Njegov ugovor traje do 2020. i Čelsi bi ga mogao izgubiti sljedeće sezone. Klub mu nudi novi petogodišnji ugovor sa sedmičnom plaćom višom od 100 hiljada eura, ali pregovori ne idu u dobrom smjeru - piše "Times". 

Ako 18-godišnjak ne produži ugovor, vjeruje se da će njegove usluge ponovo tražiti Bajern, ali ovoga puta mogao bi imati konkurenciju u Mančester junajtedu, piše isti list. 

Hadson Odoi ove sezone u Čelsiju igra najviše u Evropskoj ligi, u kojoj je upisao osam nastupa i zabio četiri pogotka. U Premijer ligi je sakupio samo šest nastupa i nijednom nije startao.  

Uprkos tome, dobio je poziv u englesku reprezentaciju u kvalifikacijama za Euro te oduševio nastupima protiv Češke i pogotovo protiv Crne Gore jer je bio jedan od najboljih igrača ekipe Gereta Sautgejta (Garetha Southgatea). 

Protiv Čeha je imao premijerni nastup u seniorskoj reprezentaciji kada je ušao u 70. minuti, a u Podgorici je prvi put startao u početnoj postavi.