Luka Dončić nevjerovatnim gestom ponizio Vladu Divca

v

Odlučio je u lice Divcu reći ono što misli

Dalas Maveriksi su protekle noći kao gosti savladali Sacramento Kingse rezultatom 107:103, a meč je obilježio potez Luke Dončića prema legendarnom Vladi Divcu.

Završio posao

Luka Dončić završio je posao u sinoćnjem meču protiv Sakramento Kingsa. Pogodio je dva slobodna bacanja za 107:103, a zatim je odlučio poslati zanimljivu poruku prema čuvenom Vladi Divcu.
 

- Vlade Divac je mogao lako doći do Luke, ali činjenica da je poznavao njegovog oca je utjecala na odluku. Išao je na ono 'kakav otac, takav sin'. Ali, uprskao je - rekao je novinar Tim Mekmejhon (McMahon).

Iako je Lukin otac Saša Dončić istakao kako tu nema ni trunke istine, očigledno da Luka ipak zna nešto više. Odlučio je u lice Divcu reći ono što misli.

Nakon što je pogodio ključna slobodna bacanja protiv Sacramento Kingsa, Dončić se okrenuo prema legendarnom srpskom košarkašu i počeo mu je mahati. Nije se tu zaustavio.

Odlazeći prema klupi Slovenac je dobacivao i pokazujući prstom prema nekadašnjem generalnom menadžeru Kingsa je vikao: "Trebao me draftovati".

Podsjetimo, na NBA draftu 2018. godine Divac je kao GM Kingsa drugim pikom odabrao Marvina Beglija III (Bagley III) koji je trenutno član Vašington Vizardsa i koji bilježi prosječno 13 poena po meču.

Jedan od najboljih današnjice

Luka Dončić je s druge strane jedan od najboljih košarkaša današnjice. Protekle noći je ostvario učinak od 26 koševa, 12 asistencija i devet skokova, te je glavni kandidat za MVP titulu pored Nikole Jokića.

Slovenac je ove sezone na prosjecima od 33.9 poena, gotovo 10 asistencija i preko devet skokova po meču. U karijeri je na 28.6 poena, te preko osam skokova i asistencija po utakmici.

Vlade Divac je, kao što je to dobro poznato, apsolutna legenda jugoslavenske košarke. Čuveni centar je tokom NBA karijere nastupao za Los Angeles Lakerse, Charlotte Hornetse i Sacramento Kingse.

Od 2015. do 2020. godine bio je generalni menadžer Kingsa. Međutim, uvijek je bio pod žestokim kritikama navijača, njegovi potezi su ih iritirali, da bi i njemu bilo dosta svega, te je 2020. godine odlučio da se povuče iz ove uloge.

Foto: Screenshot; X