Luka Garza pokazao da mu je mjesto u NBA: Bh. košarkaš briljirao protiv Lakersa!

sa
Luka Garza još je jednom pokazao kako mu je mjesto u NBA ligi.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine briljirao je u predsezonskom duelu protiv Los Angeles Lakersa i odigrao je sjajnu rolu u pobjedi svog tima rezultatom 118:113.

Garza je odigrao 12 minuta ovog meča i u tom periodu bio je nezaustavljiv po Lakerse. Ubacio je 15 poena i ugrabio je četiri skoka.

Posebno je bio impresivan njegov šut za tri poena. Pogodio je tri trojke iz četiri pokušaja i koristio je svaku grešku Lakersa u odbrani.

Zadovoljan izdanjem bh. košarkaša bio je i trener Minneosota Timberwolvesa Chris Finch.

"Luka se perfektno uklapa u naš sistem. Odličan potez našeg rukovodstva. On je momak koji može značajno napredovati u našem sistemu igre. Može raširiti odbranu, može pogađati iz svih pozicija. Ne može svaki visoki košarkaš to činiti", rekao je Finch.

Sjajni 23-godišnji centar će po svemu sudeći ostati član Minnesote u novoj NBA sezoni jer riječi trenera Fincha vode ka tome.

Pored Luke Garze u redovima Timberwolvesa, koji su nastupili bez glavnih zvijezda Goberta, Townsa, Edwardsa, istakao se Naz Reid s 22 poena.

Treba svakako istaći dobru partiju D'Angela Russella koji je ubacio 15 koševa, dok je kod Los Angeles Lakersa LeBron James ubacio 25, a Anthony Davis 19 koševa.

Minnesota novu NBA sezonu započinje duelom protiv Oklahoma City Thundera 20. oktobra.