Luka Modrić na kraju sezone napušta Real Madrid i pravi posljednji transfer u karijeri

.
Luka Modrić je godinama jedan od ključnih nogometaša Real Madrida, te je zaista jako teško zamisliti vezni red ovog kluba bez njega.

 

Međutim, obzirom da Luka Modrić ima 37 godina, jasno je da će ubrzo njegovo vrijeme u ovom klubu biti završeno, te da će se klub morati okrenuti nekim mlađim rješenjima.

Jasno je da je Modrić ostavio ogroman trag u Real Madridu, gdje je bio jedan od ključnih igrača u posljednjih nekoliko godina.

Italijanski mediji danas su prenijeli informaciju kako je vrijeme Modrića u Real Madridu već završeno i da će od naredne sezone imati novi klub.

Naime, Roma već krenula planirati na koji način će dovesti Luku Modrića sledeće ljeto, a naravno ključan u svemu je Jose Mourinho.

Upravo trener Rome insistira na dovođenju Modrića kojeg naravno jako dobro poznaje jer je radio sa njim u Real Madridu.

Tačnije, upravo Mourinho je Modića doveo u Real Madrid iz Tottenhama, ali ga je tada platio 33 miliona eura.

Modiću na kraju ove sezone ističe ugovor sa Real Madridom, te Roma na čelu sa Mourinhom želi da ga dovede u svoje redove.

Također, mediji iz Italije tvde da Modrić ne bi imao ništa protiv da ponovo radi sa Mourinhom, ali postoji velika prepreka u svemu.

To je plata koju Modrić ima u Real Madridu, te bi se morao odreći velikog dijela plate ukoliko želi otići u Romu.

Posao bi mogao biti dogovoren već u januaru, kada Modrić uđe u posljednjim pola godine ugovora, naravno ako pristane na smanjenje plate.