Lukavi Pickford mislio je "prevariti sistem", ali "cheat" mu protiv Mohameda Salaha nije pomogao!

.
Ipak nije uspio odbraniti penal

 

Mohamed Salah doveo je danas Liverpool u vodstvo protiv Evertona golom s 11 metara. Golman gostiju Jordan Pickford imao je posebnu taktiku i pomagalo, ali ništa mu nije uspjelo da odbrani penal egipatskom fudbaleru.

U okviru 9. kola engleske Premier lige ranije danas ispratili smo Merseyside derbi, a Liverpool je s 2:0 na kraju bio bolji od Evertona. Oba pogotka postigao je Mohamed Salah. 

Prvi pogodak Egipćanin je postigao u 75. minuti. Dosuđen je penal za Liverpool nakon što je Keane igrao rukom i dileme ko će šutirati nije bilo.

Egipatski reprezentativac namjestio je loptu na 11 metara od gola gostiju, uzeo zalet i sjajno pogodio.

Jordan Pickford je krenuo desno i na koljenima pogledom ispratio loptu kako trese mrežu u suprotnom uglu. Gol pogledajte klikom ovdje

Imao je čuvar mreže Evertona posebno pomagalo. Naime, na flašici s vodom imao je grafički prikazano gdje penale šutiraju Nunez i Salah, ali mu taj "cheat" nije upalio.

Do kraja utakmice, tačnije u 96. minuti, Mohamed Salah je postigao još jedan pogodak i tu su sve dileme bile riješene. 

Morat će Jordan Pickford sačekati neku drugu priliku da iskoristi svoju lukavu taktiku, a sigurno je da ostaje žal za njega što nije bio junak svog tima u derbiju protiv ljutog gradskog rivala.

S obzirom na to da igra u timu u kakvom igra, Pickford je ove sezone samo jednom uspio sačuvati svoju mrežu, a na preostalih osam utakmica primio je 14 golova.